Ung formand i en ung bestyrelse.

Lokalavisen fra Lemvig lavede i efteråret et portræt af vores unge formand. Artiklen er kopieret herund, men for at se den originale tryk her.


Thomas Holm Husballe har været formand for Bøvling Ungdoms- og Idrætsforening i tre år. Han arbejder hos Poda Hegn og har været med til at sætte hegn op ved den nyrenoverede og udbyggede Børnegården Lemtorp i Nørlem.
Foto: Allan Damgaard

Af Allan Damgaard , damm@dagbladetstruer.dk 26. november 2019 kl. 12:41


Vi tegner et portræt af formanden i Bøvling Ungdoms- og Idrætsforening, Thomas Holm Husballe. Den 31-årige formand står i spidsen for en særdeles ung bestyrelse. Han vil gerne sætte sit præg på idrætstilbuddene til børnene i Bøvling.

Bøvling: Måske har Bøvling Ungdoms- og Idrætsforening (BUF) den yngste bestyrelse i Lemvig Kommune.

– Vi har regnet på det. Gennemsnitsalderen hos os fem i bestyrelsen er 30,8 år, siger formand Thomas Holm Husballe, der med sine 31 år ligger uhyre tæt på gennemsnittet.

Det giver både fordele og ulemper med så ung en bestyrelse, men inden vi tager fat på den del, så skal vi lige have forklaret, hvordan Thomas Holm Husballe er havnet i Bøvling med sin familie, der også tæller hustruen Bolette Holm Husballe og deres tre drenge på seks, tre og halvandet år.

Thomas H. Husballe stammer fra Rask Mølle ved Horsens. Han er uddannet herregårdsjæger, og hvis du tænker: Er det ikke en forholdsvis sjælden uddannelse, så er svaret ja. Der bliver uddannet 10-15 herregårdsjægere om året i Danmark. Han blev for syv år siden ansat som herregårdsjæger på Nr. Holmgaard i Møborg – et job, der også indebar andre ting end at stå for jagterne og vildtplejen på stedet.

Thomas H. Husballe arbejder i dag hos Poda Hegn, mens hans hustru er sygeplejerske på Fjordglimt i Hvide Sande.

– Vi boede i begyndelsen til leje i Bækmarksbro, men vi blev så glad for egnen, at vi besluttede os for at købe en nedlagt landbrugsejendom lidt uden for Bøvling, og den beslutning har vi været glade for. Bøvling er et godt sted for børnefamilier, siger Thomas H. Husballe.Bøvling Ungdoms- og Idrætsforening

  • Bøvling Ungdoms- og Idrætsforening blev stiftet i 1959. Hed tidligere blot Bøvling Ungdomsforening og bruger fortsat forkortelsen BUF.Har cirka 200 medlemmer.

    Tilbyder et bredt udvalg af sportsgrene: Fodbold, håndbold, volleyball, gymnastik, badminton og e-sport. Har samarbejde med Tangsø FS hos ungdomsholdene i fodbold og håndbold.

    Har også fitness på programmet og har i år arrangeret bilboksning.

    Bestyrelsen består af: Formand Thomas Holm Husballe, næstformand Andrae Siig, kasserer Freja Ruby Olesen, sekretær Lea Madsen og PR-ansvarlig Tina Aaes Lykke.

“Kan I bruge mig?”

I sin barndom og ungdom spillede han både fodbold og håndbold og dyrkede gymnastik, og han var også involveret i foreningsarbejdet på sin hjemegn. Da familien flyttede til Bøvling, var det derfor nærliggende for ham at opsøge noget foreningsarbejdet.

– Jeg spurgte i BUF, om de kunne bruge mig til noget foreningsarbejde, og faktisk var posten som næstformand i bestyrelsen ledig, så den blev jeg tilbudt og sagde ja tak. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel for de idrætstilbud, der er til både mine og alle byens og egnens børn, sige Thomas H. Husballe.

Blot trekvart år senere stoppede formanden, og så blev der peget på Thomas H. Husballe som afløser, selv om han var den i bestyrelsen med mindst erfaring.

– Der var heldigvis god hjælp fra rutinerede kræfter i både bestyrelsen og foreningen, så derfor kunne det gå. Jeg kendte jo ikke mange i Bøvling på det tidspunkt, og derfor kan det være svært at vide, hvem man skal spørge, når foreningen skal have løst diverse opgaver, siger formanden.

Ved den kommende generalforsamling blev der skiftet stort ud i bestyrelsen, og pludselig gik Thomas H. Husballe fra at være den med mindst erfaring til at være den med mest erfaring i bestyrelsen.

En ekstra opgave

– Det var ikke helt let at finde fire nye til bestyrelsen, men det lykkedes heldigvis. Med ene nye folk i bestyrelsen er der ikke længere noget “sådan plejer vi at gøre”, hvilket kan være en fordel på mange måder. Til gengæld kan der også være noget viden, der kan gå tabt, og her er der heldigvis folk i og omkring foreningen, som vi kan trække på. Når vi er jævnaldrende i bestyrelsen, så færdes vi også meget de samme steder og har jævnaldrende børn. Det er heller ikke nødvendigvis en fordel, når vi skal forsøge at ramme så bredt som muligt med vores tilbud. Men vi har en engageret bestyrelse, og det er det vigtigste, siger Thomas H. Husballe.

Ind imellem bruger han en hel del tid på arbejdet i BUF, og nu er hans hustru også kommet med i gymnastikudvalget.

– Vi har – som mange andre foreninger – svært ved at finde frivillige. Vi har ikke kunnet finde en til at stå for sponsorarbejdet, så den del tager jeg mig også af. Jeg håber dog, at det lykkes for os at finde en person til den post, siger Thomas H. Husballe.

Han har ikke fortrudt, at han gik ind i arbejdet.

– Jeg vil gerne have “hands on” og præge de tilbud, der er til Bøvlings børn, siger Thomas H. Husballe, der også får tid til at spille lidt oldboys-fodbold og desuden står for jagttegnskurser i Nees-Bøvling-Lemvig Jagtforening.

Det er afgørende

Fremtidens udfordring bliver at finde frivillige nok til arbejdet i BUF.

– Det gælder f.eks. med instruktører og trænere. Hvis vi kan finde nogle dygtige, så kommer medlemmerne også. Vi har f.eks. fået skabt en god stemning i vores volleyballafdeling, hvor vi har 25 medlemmer. Vi var nogle af de første, der tilbød e-sport. Her kniber det i øjeblikket med at finde trænere, og det er grunden til, at vi kun har ét hold i år. Det er afgørende, at vi fortsat kan finde dygtige instruktører og trænere, siger Thomas H. Husballe.